Det Lange Krudthus" på BachersmindevejBogøWebmaster: Dines Bogø

Campingpladsens egen side Generelt: Campingpladsen ... dines bogø ... Sø- og Sydfronten


Dines Bogø
Eter en større ombygning rummer det gamle krudtmagasin nu administrations- og servicefunktioner for Copenhagen Camping samt privatbolig for ejeren. (Foto: 27. juli 2011).I 1779 sprang et af Københavns mange krudthuse i luften og anrettede stor skade. Det blev derfor besluttet at krudtet skulle opbevares uden for byen, og der blev bygget et antal krudthuse langs Amagers kyst.

Krudthusene blev forbundet med en lang kørevej, som fik navnet "Krudttårnsvej". Den eneste bid der er tilbage af denne vej med det gamle navn er beliggende mellem Copenhagen Camping og Dragør Sydstrand, hvor Dragørs tre krudthuse alle er bevaret.

I 1871 blev krudthus nr. 8 anlagt som det seneste krudtmagasin. Bygningen på i alt 540 m2 benævnes lokalt som "Det lange krudthus". Det blev bygget ved det gamle hestevandingshul med navnet "Skomagervælen", der oprindelig var en lergrav.

Dines Bogø
"Det lange krudthus" blev indtil 2002 anvendt af Ungdomsskolen i Dragør Kommune. (6. maj 2000. Foto taget af DB).

Efter Første Verdenskrig mistede krudthusene deres oprindelige formål og overgik efterhånden til andre formål, blandt andet lager for militært udstyr.

Dines Bogø
Efter at krudtmagasinet havde stået tomt en del år, blev det fra 1969-1982 anvendt af firmaet Bardram, der fremstillede udsugningsanlæg. (Foto: Rigsarkivet).

Krudtmagasinet med et jordtilliggende på 11 hektar overgik til kommunen, som i 2004 solgte det til campingformål. I løbet af få år og efter store arbejder med afvanding og kloakering åbnede Copenhagen Camping i 2007 som en moderne tre-stjernet campingplads.Dines Bogø bogø
Copenhagen Camping, Dragør.

Midt i naturen -
Tæt på storbyen -
og med historiske rødder.

Fra krudtmagasin til moderne camping.

FAR FROM HOME.
CLOSE TO EVERYTHING.

(Foto: 27. juli 2011).
Ny historisk brochureArtikel 1. om Krudtmagasinet ... dines bogø ... Artikel 2. om Krudtmagasinet