"Remmerhus". Tømmerup. Arkitekturpris, 2023...........Webmaster: Dines Bogø

Ove Sprogøe: Del 1 Mød Sprogøe-sønnerne Nyhedsbrev: Bevaring, Tårnby ... Dines Bogø ... Generelt: Midtamager Generelt: Nordamager Fotos: Diplomoverrækkelse ... Dines Bogø ... 2770 17. okt. 2023 Amager LIV: 18. okt. 2023 Tårnby Bladet. Nov. 2023


Ved en sammenkomst på Tårnby Hovedbibliotek blev året Arkitektpris (2023) overrakt til nuværende ejere af "Remmerhus", Tømmerup Stationsvej 6, 2770 Kastrup.

Huset er opført i 1918 af skibstømrer, senere vognmand Marius Remmer, der boede med familien i villaen i ca. 40 år.

Dernæste Eva og Ove Sprogøe i ca. 50 år.

Nye ejere, der købte villaen af Sprogøe-sønnerne, er Anita Kasstrup Østerberg og Lars Østerberg.

Huset med en særlig sjæl siger alle familierne. Nu præmieret.

Diplom overrakt til ejerne den 2. oktober 2023.

Dines Bogø, der har beskrevet huset historisk med foto fra 1918, fik også et diplom, som tak for at have fokus på huset.

Dines Bogø - Remmerhus
Anita og Lars Østergaard samt Dines Bogø modtog diplom. Tryk på foto og se mere fra sammenkomsten, hvor diplomet blev overrakt. (Foto: Lene Bogø).Velkomst ved Lis Schneevoigt, Bevaringsforeningen for Tårnby Kommune

Hjertelig velkommen til denne lille sammenkomst på Arkitekturens dag, der festligholdes over hele landet, hvor man interesserer sig for arkitektur.

En stor tak til Niels Jørgensen for samarbejdet med skolerne gennem centerleder Per Trudslev om bevaring af Tårnby og etablering af den flotte udstilling.

Ligeledes en stor tak til Henrik Tøttrup og lokalarkivar Lone Palm Larsen, der har stået for at udstille fotografier af Kastrup Glasværk, som i min barndom havde store bjerge af glasstykker på pladsen ud mod Øresund. De lå og glitrede som juveler i solen.

Det er rigtig dejligt, at Tårnby Kommunebiblioteker har villet huse arrangementet igen i år. Tak til bibliotekschefen Bente Nielsen.

Virkelig mange tak til borgmester Allan S. Andersen for at ville åbne udstillingen og være med til arkitekturprisoverrækkelsen og til centerchef for Kultur og Fritid Marie Herbom for at deltage.

Vi vil også sige tak til Dines Bogø for at være til stede og opleve den tårnbyske version af Arkitekturens dag.Tale til diplommodtagerne 2. oktober 2023 ved Lis Schneevoigt, Bevaringsforeningen for Tårnby Kommune

Der bydes velkommen til alle uanset om man er medlem af Bevaringsforeningen for Tårnby Kommune eller ej.

Det gælder nemlig nu om, at hædre et byggeri, der har en særlig kvalitet, der tiltrækker sig opmærksomheden fra forbipasserende.

I år har juryen, der består af Per Hovgaard Frederiksen, Alice Hansen, Vitta Andersen og mig selv, valgt at tildele sit diplom for 2023 til Remmerhus på Tømmerup Stationsvej 6. Den ejes af Anita Kastrup Østerberg og Lars Østerberg. Huset blev opført i 1914 af skibstømrer, senere vognmand Marius Theodor Remmer.

Særlig velkomst til Dines Bogø, der har fingrene nede i al lokalhistorisk stof på Sydamager.

Han har skrevet en artikel om "Et hus og en familie" i 2770, og mener med dette Remmerhus og Ove Sprogøe's familie.

Det vil vi gerne vende tilbage til ved at andet arrangement om nogen tid, for den viden Dines Bogø har, er utrolig værdifuld at dykke nærmere ned i.

Anita og Lars Østerberg I skal have dette diplom og Dines Bogø skal have en kopi til erindring.

Må jeg bede alle om at tage et glas og råbe et trefoldigt hurra for Remmerhus.