"SECRETEN", GROSSERER ERIK SCHOUSBOE POULSEN

Mere om Flammen og Citronen "Secreten". En af Flammen og Citronens mange kontakter
Grosserer Erik Schousboe Poulsen fotograferet ved en sammenkomst med andre modstandsfolk efter befrielsen. (Fotoarkiv: Dines Bogø).
Et af de steder, hvor Flammen holdt til var hos Schousboe Poulsen (1906-1973). Grossereren havde lejlighed og kontor på Peter Bangs Vej 137 på Frederiksberg tæt ved K.B. Hallen.

I samme store ejendom havde Flammen også kontakt til andre illegale, som han bl.a. var kommet i forbindelse med via varmemesteren. I ejendommen var der flere våbendepoter.

Kort tid før befrielsen blev der indrettet et illegalt nødlazaret i ejendommen.

Familien Schousboe Poulsen havde et større hus i Snekkersten, hvor Flammen også opholdt sig. Bl.a. var han i julen 1943 hos Schousboe Poulsen. Flammen var også til nytårsfest i Snekkersten 31. december 1943, som det fremgår af en lille amatørfilm.

I Snekkersten havde Flammen og Schousboe Poulsen også kontakt til kroejer H.C. Thomsen, der var særdeles aktiv i forbindelse med illegale ruter fra Snekkersten til Sverige.

I.flg. forfatteren cand. mag. Peter Birkelund blev grosserer Schousboe Poulsen anholdt 11. april 1944 og løsladt efter 4 måneder. 19. december 1944 rejste Schousboe Poulsen og hustru til Sverige.