Dæknavn: "SECRETEN"
GROSSERER ERIK SCHOUSBOE POULSEN.D. Bogø .Webmaster: Dines Bogø

Mere om Flammen og Citronen "Secreten". En af Flammen og Citronens mange kontakter
Grosserer Erik Schousboe Poulsen fotograferet ved en sammenkomst med andre modstandsfolk efter befrielsen. (Fotoarkiv: Dines Bogø).
Et af de steder, hvor Flammen holdt til var hos Schousboe Poulsen (1906-1973). Grossereren havde lejlighed og kontor på Peter Bangs Vej 137 på Frederiksberg tæt ved K.B. Hallen.

I samme store ejendom havde Flammen også kontakt til andre illegale, som han bl.a. var kommet i forbindelse med via varmemesteren. I ejendommen var der flere våbendepoter.

Kort tid før befrielsen blev der indrettet et illegalt nødlazaret i ejendommen.

Familien Schousboe Poulsen havde et større hus i Snekkersten, hvor Flammen også opholdt sig. Bl.a. var han i julen 1943 hos Schousboe Poulsen. Flammen var også til nytårsfest i Snekkersten 31. december 1943, som det fremgår af en lille amatørfilm.

I Snekkersten havde Flammen og Schousboe Poulsen også kontakt til kroejer H.C. Thomsen, der var særdeles aktiv i forbindelse med illegale ruter fra Snekkersten til Sverige.

I.flg. forfatteren cand. mag. Peter Birkelund blev grosserer Schousboe Poulsen anholdt 11. april 1944 og løsladt efter 4 måneder. 19. december 1944 rejste Schousboe Poulsen og hustru til Sverige.