Sangerinde og orkesterleder Diana Miller


Webmaster: Dines Bogø


Effekter: Diana Miller 1940. Diana Miller (English) 1940: (English/Swedish) Speak in English ... Dines Bogø ... Mere om Diana Miller 1 Mere om Diana Miller 2 Generelt: Ketty Selmer


Diana Miller - Dines Bogø Diana Miller - Dines Bogø Diana Miller - Dines Bogø
Den Britisk-svensk sangerinde og orkester er født i London. Hun er født under navnet Winifred Caroline Briggs. 4. november 1916 - 1. marts 1993.

Diana Miller indspillede grammofonplader og medvirkede i et flere film. Hun kom til Skandinavien i 1939. De meste af krigen boede hun i Sverige. I Sverige mødte hun bl.a. den danske pige Ketty Selmer.

Diana valgte at blive boende i Sverige et stykke tid efter krigen, men hun fandt, at det var mere praktisk at rejse rundt i Europa med Københavns som udgangspunkt.

Diana Miller mente selv, at var hun blevet i England 1939-1940, så var et måske hende, der var blevet kendt under 2. Verdenskrig frem for Vera Lynn.

Diana Miller boede nogle måneder i 1951 i en lejlighed nord for København, men boede som regel ellers i Sverige. Diana Miller købte i december 1952 et hus nord for København, hvor hun boede af og til sammen med Ketty Selmer.

I marts 1959 blev hun i Jylland gift med en dansk kok, men skilt  9 år efter. Hun beholdt resten af livet sit nye danske efternavn, som hun fik ved ægteskabet.

Diana Miller dannede trioen "The Diana Miller Trio" med Inger Lindberg og Siw Karlén. Trioen turnerede i det meste af Europa til omkring 1963.

Diana Miller - Dines Bogø
I oktober 1962 forlod Diana Miller officielt Danmark og bosatte sig igen i Stockholm, Sverige. Men hun boede i lange perioder i sit hus nord for København sammen med Ketty Selmer.

I tresserne boede hun off. i Holland en periode.

Diana Miller og Ketty Selmer flyttede omkring 1976 til Mallorca. Her købte Diana Miller et større hus midt i den lille by Betlem.

Diana Miller - Dines Bogø
Fra den modsatte side af Alcudiabugten kan man skimte den lille by Betlem, som den yderste bebyggelse på halvøen.

Diana Miller - Dines Bogø
Diana Millers hus lå midt i den lille by. I den forreste del, her ud mod vejen, ville hun oprindelig lave en pianobar.

Fra huset havde hun udsigt over Alcudiabugten lige indtil, der i 1980-1981 blev opført en række nye huse tæt på hendes ellers fritliggende hus.

Diana Miller var rasende over udsigten blev ødelagt. Hendes humør blev heller ikke bedre, da den lokale kommune nægtede at give tilladelse til at indrette en pianobar ud mod vejen i den forreste del af huset.

Hun havde lagt sangen på hylden, men enkelte gange kunne et selskab i den lokale restaurant "Casablanca" lokke hende til at synge lidt.

Diana Miller - Dines Bogø
Diana Miller og Ketty Selmer boede i huset til venstre fra omkring 1976. I begyndelsen af firserne blev der opført mange nye huse på vejen bl.a. lige på den modsatte side af vejen.

Diana Miller - Dines Bogø Diana Miller - Dines Bogø Diana Miller - Dines Bogø
Restaurant Casablanca, hvor man en sjælden gang kunne høre Diana Miller synge, når hun blev kraftigt opfordret.

Da hun fyldte 75 år havde hun inviteret hele byen til fest på det lokale hotel. Mange mødte op og de medbragte selv det, der skulle nydes. Diana havde aldrig været den der gav penge ud. Hun havde det ikke så godt med de lokale skatter, afgifter til veje/lys m.v. På et tidspunkt måtte hun afstå den bagerste halvdel af huset, der blev købt af to læger fra Palma.

Diana Miller - Dines Bogø
Få hundrede meter fra sit hjem holdt Diana Miller sin 75 års fødselsdag på det lokale hotel.

Ketty Selmer holdt sig altid inde i huset og de enkelte gange man så Ketty Selmer i byen var, når Diana Miller havde hende med i sin store ældre Chrysler. Ketty Selmer, der ellers havde kørt meget selv i sine yngre dage, var nok heller ikke til daglig i en tilstand, hvor det var forsvarligt, at hun kørte.

Ketty Selmer døde i deres fælles hjem i 1989. Diana Miller solgte den resterende del af huset til en svensker på den betingelse, at hun skulle have lov til at bo i huset til sin død. I begyndelsen af 1993 kom hun på hospital i Palma for at blive opereret. Medens hun var på hospitalet havde hun en heftig kontakt med gl. venner og bekendte fra hospitalets telefon.

Hun kom dog ikke mere tilbage til Betlem. Hun døde 1. marts 1993 på et plejehjem i Palma. Meget få kendte hendes rigtige navn og ingen vidste, at hun fra 1959 havde været gift nogle få år med en køkkenchef fra Aalborg.

Diana Miller havde altid et sted mellem 50 og 90 katte i huset og i en særlig aflukket gård. Hun kendte alle sine katte, som hun selv havde navngivet. Efter hendes død blev de mange katte afhentet og overladt til et dyreinternat.

Diana Miller - Dines Bogø Diana Miller - Dines Bogø
Mellem hovedbygningen og de to baghuse havde Diana Miller indrettet en stor gård, hvor hendes katte også kunne være. Gården var indhegnet med et stort trådnet.

Diana Miller - Dines Bogø ... Det var ikke muligt for myndighederne at finde slægtninge eller familiemedlemmer.

Hun havde været gift i perioden 1959-1968. Diana Miller blev begravet i fællesgrav på Palma Kirkegård.

I papirerne står der Winifred Caroline og hendes mands efternavn.Youtube:
When germany occupied Norway in 1940, the english artist Diana Miller (1916-1993) was at tour in Oslo, she had to escape to Sweden. From what I can understand she had no idea to seattle down from the beginning, she just waited for the war to end".