Flammen - Et sommerhus i Asserbo...........Webmaster: Dines Bogø

Mere om Flammen

Fra flere kilder er der forlydende om, at Bent Faurshcou Hviid i 1941-42 var med til at bygge et sommerhus ca. 10 min. gang fra barndomshjemmmet.

Dines Bogø - Sommerhus i Asserbo
19. maj 2020. Sommerhuset i Asserbo. Opført i 1942. Måske var Bent Faurschou Hviid medbygger og måske benyttede han sommerhuset til overnatning? (Foto: Dines Bogø).

Bents lillebror Jan kom med mad fra Birkegården til politibetjente, der var gået under jorden og som havde fået lov til at benytte nogle sommerhuse.

Bent Faurschou Hviid skulle også i.flg. andre kilder have boet i sommerhuset. For en del år siden blev en væg ændret og da faldt der flere patronhylstre ud fra den væg. I udhus blev der fundet et pistolhylster.

Bents lillebror Jan kan ikke bekræfte, at Bent skulle have været medbygger på et sommerhus, men samtidig heller ikke med sikkerhed afvise muligheden.

Lillebroderen tilbragte meget tid med sin storebror og det vil undre Jan, at han hverken skulle have set eller hørt om, at Bent skulle have "arbejdet på bygning et sommerhus".

Måske er fakta omkring familien Faurschou Hviid på Birkegaarden i Asserbo blevet viklet med ind, når samtalen er faldet på sommerhuse i Asserbo.