AMAGER - i KRIG OG FREDDines BogøWebmaster: Dines Bogø


Danmarks krigshistorie set fra AmagerPræsentation af bogen ....... Dines Bogø ..... Billedforedrag om bogen


Claus Ehlers
Amager Entusiasten Claus Ehlers fortæller om
"AMAGER - i KRIG OG FRED"
i Dragør Borgerforening.

Dines Bogø Amager i Krig og Fred
Bogen udkommer søndag den 28. september 2014. 208 sider. Samme dag udkommer "Dragørfort - 1914-2014". Begge bøger præsenteres på Dragør Fort.
.............................................


Begge bøger kan købes på udgivelsesdagen, hvor der er mulighed for at få bøgerne signeret af forfatterne. Prisen er fastsat til kr. 300 for "AMAGER i KRIG og FRED" og kr. 200 for "Dragørfort 1914 - 2014". Ved køb af begge bøger sammen er prisen på udgivelsesdagen fastsat til kr. 400.

Arrangementet på Dragør Fort søndag 28. sept. 2014 er omtalt nærmere her: www.1153.dk/100/Bogen "AMAGER i KRIG og FRED" er forfattet af Amager-entusiasten Claus Ehlers, og fortæller om Danmarks krigshistorie set fra Amager. Bogen er i helbind i stort format, rigt illustreret og har et omfang på 212 sider.

Et væld af spændende informationer i relation til Amager er gravet frem og sat i krigsmæssigt perspektiv. Fra Christian den Fjerdes grundlæggelse af den befæstede by Christianshavn, til kampen mod Svenskerne under Stormen på København og Christianshavn, om Fregatten Jyllands heroiske kamp i Slaget ved Helgoland, om de mange forter på Amager og Saltholm, om Tyskernes besættelse og jødernes flugt, om den kolde krig og raketforsvar på Amagers sydspids, hvor der var mulighed for atombevæbning, om "Rullemarie" til terrorbekæmpelse og om Forsvarets Efterretningstjeneste.

Bogen afsluttes med en oversigt over den danske kongerække i nyt perspektiv, samt oversigt over en lang række af væsentlige militære anlæg og efterladenskaber på Amager med adresseangivelse.

"AMAGER i KRIG og FRED" giver en nærværende historisk orientering for alle med interesse for Amager, men bogen tager også sigte på at give en mere almen viden om Danmarks krigshistorie, som i 2014 bliver sat i fokus ikke mindst ved premieren på DR's store TV satsning om krigen i 1864, hvor første afsnit vises dagen før bogens udgivelse.Lokalt på Sydamager sælges bogen af:
Tårnby Bøger og Papir
Glarmesteren på Kongevejen
Dragør FortUDSTILLING: AMAGER BOG OG IDÉ


Amager i Krig og Fred - Claus Ehlers - Dines Bogø Amager i Krig og Fred - Claus Ehlers - Dines Bogø
Udstilling oktober 2014 i Amager Bog & Idé, Amager Centret.PRÆSENTATION HOS AMAGER BOG OG IDÉ


Lørdag den 1. november 2014 fortæller forfattere og forlæggere om bøgerne Amager i Krig og Fred og Dragørfort 1914-2014.

Amager i Krig og Fred - Claus Ehlers - Dines Bogø Amager i Krig og Fred - Claus Ehlers - Dines Bogø
Det foregår kl. 12.00-13.30 i Amager Bog og Idé i Amager Centret, Kbh.S.OMTALE AF BOGEN


Amager i Krig og Fred - Claus Ehlers - Dines Bogø
Redaktør Ulf. B. Bjørton, bladet "2770" den 30. september 2014.

Amager i Krig og Fred - Claus Ehlers - Dines Bogø
Redaktør Terkel Spangsbo. Tårnby Bladet. November 2014.

Amager i Krig og Fred - Claus Ehlers - Dines Bogø
Bryggebladet. November 2014.

Amager i Krig og Fred - Claus Ehlers - Dines Bogø
Kresten Søe Christensen. Lektørudtalelse DBC, november 2014.Amager i Krig og Fred Amager i Krig og Fred Amager i Krig og Fred Amager i Krig og Fred
Bøgerne flere steder i Dragør og af boghandlerne på Amager.Amager i Krig og Fred
Julegavetilbud.

Amager i Krig og Fred
Hanne Bjørton skriver om bogen 25. november 2014.

Lokalavisen Amager
Lokalavisen skriver om bogen 3. december 2014.Historie online anmeldelse
Historie-online skriver 17. december 2014.Amager i Krig og Fred - Dines Bogø Amager i Krig og Fred - Dines Bogø Amager i Krig og Fred - Dines Bogø
28. januar 2015. Claus Ehlers og Dines Bogø fortæller i Restaurant Sundby Sejl om Amager i Krig og Fred efter den "historisk inspireret middag".